top of page
Gekleurde vlakken Studio Corvo
workshop mok keramiek
Workshop mok

Zondag 22 september 2024 - 10:00 uur

€47,50 p.p. incl. btw

0 van de 8 plekken beschikbaar

In het kort:

NIEUW! - Vorm je eigen mok of kopje tijdens deze keramiekworkshop. We gaan aan de slag met de handknijptechniek (vanuit de Crooked Garden lesmethode). Omdat we met ons eigen lichaam werken, en dus niet met een draaischijf, wordt elke kopje uniek en past het helemaal bij jou!

Na twee jaar keramiekworkshops te hebben gegeven is het tijd om op eigen benen te staan. Daarom biedt Corvo vanaf nu ook de mok workshop aan! Gelukkig blijven we in het atelier werken met de Crooked Garden lesmethode.

Wat is de handkijpmethode?

De handknijptechniek is een eeuwenoude techniek binnen de keramiek waarbij je met je handen en vingers de klei knijpt en vormt tot de gewenste vorm. Tijdens de workshop zul je stap voor stap begeleid worden in het proces van het opbouwen van je mok met behulp van deze techniek.

Je begint met het kneden en voorbereiden van de klei, waarna je de klei langzaam en voorzichtig begint te knijpen en vormen tot de gewenste vorm van je mok. Je kunt spelen met de dikte van de wanden, de vorm en het handvat om zo een mok te creëren die helemaal bij jou past.

Gekleurde vlakken corvo

Praktische informatie:

Voor wie: Iedereen die kennis wil maken met keramiek, of al vaker heeft gekleid

Waar: Atelier Studio Corvo - Travertijnstraat 6 in Groningen

Hoe lang: De workshop duurt +/- 1,5 uur

En na de workshop: Zal ik de kopjes uiterst voorzichtig glazuren, zodat je na ongeveer een week of 5 je kopje kunt ophalen

Logo Studio Corvo
bottom of page